poniedziałek, 6 grudnia 2010

Planowanie jadłospisów w żywieniu zbiorowym dzieci

Bezpieczna żywność dla dzieci to również żywność zaplanowana zgodnie z normami żywienia. Tylko stosowanie zasad racjonalnego żywienia może wpoić dobre nawyki, ale i nauczyć dziecko bycia wymagającym w kwestii posiłków. W przyszłości zaś ochroni przed chorobami dietozależnymi takimi jak cukrzyca, nadciśnienie czy otyłość.

Dlatego właśnie duża odpowiedzialność spoczywa na intendentach i dietetykach - to ich wiedza, umiejętności i doświadczenie są kluczem do sukcesu. W końcu to, co dzieci dostają na talerzu w żłobku czy przedszkolu, jest najdoskonalszą forma edukacji żywieniowej.
Dla intendentów zainteresowanych nowymi, praktycznymi umiejętnościami z zakresu planowania posiłków dla dzieci firma NeoStandard przygotowała interesujące, indywidualne warsztaty zakończone uzyskaniem certyfikatu. Zapraszam na www.neostandard.pl.
Szczegółowe informacje również pod numerem telefonu 609 721 821